Nieuws

General Data Protection Regulation

By 2 maart 2018 No Comments
General Data Protection Regulation

De GDPR (General Data Protection Regulation), ook wel AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) genoemd, heeft effect op alle organisaties binnen de EU die persoonlijke data verwerken. Alle organisaties moeten vanaf mei 2018 kunnen aantonen welke persoonsgegevens zij verzamelen, hoe deze data wordt gebruikt en hoe men de data beveiligt. De Algemene Verordening Gegevensbescherming is een veel omvattende wet. dWise Computers kan bijdragen aan een klein onderdeel van deze wet. Namelijk het beveiligen van persoonlijke data die online staat. Daarom willen we je in deze blog graag meer vertellen over de encryptie van persoonlijke online data.

Wat doet de GDPR?

De GDPR beschermt de persoonlijke data van de Europese burger en neemt maatregelen tegen onder andere datalekken en hackers. De IT wereld blijft zich ontwikkelen en daarom zijn er verhoogde beveiligingsmaatregelen nodig. De GDPR heeft, als reactie op de ontwikkelingen, een procedure opgesteld met betrekking tot dataverzameling en -opslag van persoonlijke gegevens. Onderdeel van die procedure is bijvoorbeeld het vragen van toestemming om gegevens te verzamelen en gebruiken. Vanaf mei 2018 moeten alle organisaties die opereren binnen de EU kunnen aantonen welke persoonsgegevens zij verzamelen, maar ook hoe deze data gebruikt en beveiligd worden. Organisaties die zich vanaf mei 2018 niet houden aan de GDPR kunnen een boete krijgen van de Nationale Autoriteiten. Wil je meer informatie over de GDPR? Bekijk dan deze website.

Moet ik actie ondernemen?

Alle organisaties die opereren binnen de EU moeten vanaf mei 2018 kunnen aantonen welke persoonsgegevens zij verzamelen, hoe deze data wordt gebruikt en hoe men de data beveiligt. Om een boete te voorkomen, moeten organisaties aan de regelgeving van de GDPR voldoen. Voor de exacte regelgeving willen we je doorverwijzen naar deze website. Daar vind je alle informatie over de GDPR en een handig stappenplan. Wij blijven tenslotte een IT bedrijf. Naast de officiële website van de GDPR, vonden we een handige vragenlijst van ESET. Met deze vragenlijst kun je ontdekken welke acties je moet ondernemen om te voldoen aan de eisen van de GDPR.