BEDRIJFSPROFIEL

Dinges Tekst & Tekstadvies

By 17 juni 2016 No Comments
Dinges Tekst en Advies Schijndel

Kleinere foutenmarges en nooit meer dubbel werk

Voor de meeste zzp’ers vallen alle extra handelingen naast de ‘core business’ in de categorie ‘rompslomp’. Zo ook voor Maartje van Roessel van Dinges Tekst & Tekstadvies. Als schrijver van teksten voor onder andere websites, brochures en advertenties, zit ze niet te wachten op alle administratie daaromheen. Maar gelukkig is er Sansa.

“Ik ben eigenlijk een ‘kleingebruiker’ van Sansa,” zegt Maartje van Roessel. Als zzp’er is ze (uiteraard) de enige binnen haar bedrijf die werkt met het systeem. Ze gebruikt het vooral om te offreren, te factureren en de status van facturen bij te houden. Daarnaast is het systeem voor haar handig om overzicht te houden over de projecten die lopen.

“Vroeger moest ik een offerte of factuur ‘copy-pasten’ om er zo min mogelijk werk aan te hebben,” vertelt Maartje van Roessel. “Maar ik moest er dan natuurlijk zorgvuldig doorheen, zodat er niet per ongeluk een naam of bedrag van het oude document bleef staan. De kans dat er een foutje doorheen schoot, was vrij groot. Met Sansa gebeurt dat niet meer. Een nieuwe order koppel je eenvoudig aan een relatie in het systeem. Gegevens rondom verhuizingen of nieuwe contactpersonen voer je één keer door, waarna de nieuwe gegevens automatisch in alle bij een opdracht behorende documenten komen te staan. Daarmee is de foutenmarge vele malen kleiner én gaat offreren en factureren ook nog eens supersnel.”

Eigen huisstijl

Ook het doen van BTW-aangifte is met Sansa veel eenvoudiger geworden. “Voorheen deed ik dat met een rekenmachine,” vervolgt Maartje van Roessel. “Sansa zet alle gegevens rondom uitgaande facturen netjes op een rij en berekent de BTW die ik op basis daarvan zou moeten betalen. Aangezien ik niet veel inkomende facturen en bonnen heb, heb ik met het overzicht dat Sansa mij geeft al een redelijk beeld van het BTW-bedrag in een bepaald kwartaal. Ik kan daar dan langer van tevoren rekening mee houden.”

“Ik gebruik van Sansa alleen de relatie- & facturatiemodule, maar in deze vorm biedt het mij al veel voordelen. Offertes en facturen kan ik downloaden of direct vanuit Sansa mailen met mijn eigen briefpapier erachter, dus in mijn eigen huisstijl. Voor verschillende opdrachten, zoals een brochure, interview of website, kan ik verschillende sjablonen maken, zodat ik die gemakkelijk bij offertes en facturen in kan laden. Ik hoef dan feitelijk alleen nog maar de bijbehorende cijfertjes in te vullen. Met Sansa doe ik nooit meer dubbel werk en wordt alle rompslomp die naast het schrijven van teksten nu eenmaal nodig is, zoveel mogelijk gereduceerd. En dat is fijn, handig en tijdbesparend!”